Anbefalt måte å bli kvitt mus i veggen og krypkjeller

Boligbokser, loft, hems, vegginteriør og loft er vanlige gjemmesteder for mus. Det er mulig for mus å passe gjennom ekstremt små åpninger i gulv, vegger og fundamenter. Det er ofte vanskelig å fjerne dem fra hjemmene når de først er introdusert.

Murboende mus forlater sjelden redet i dagslys. Grin og klør er tydelige tegn på deres tilstedeværelse. For å effektivt utrydde mus, må huseiere identifisere dem riktig som skadedyr. I tillegg kan noen skadedyr oppholde seg innenfor vegger og kreve en tilpasset tilnærming til kontroll.

Hjem med museangrep har ofte avføring og spor synlige. Det er hull i vegger, gulv, tak og fundament også. Mus ødelegger treoverflater og menneskelige matkilder på grunn av deres hekke- og matvaner. Det er vanlig å finne bitt- eller tyggemerker i disse områdene, som tyder på at det har vært mus der.

Det er ikke uvanlig at gnagere dukker opp fra vegger for å søke mat. I mellomtiden kan huseiere fange og drepe mus med bruk av feller. Matagn kan også brukes av huseiere for å lokke mus ut av vegger. Det er mulig å kjøpe fjærbelastede feller, limfeller og levendefangstfeller i det kommersielle markedet. De vanligste er designet for å drepe fangede gnagere, mens andre krever at huseiere slipper ut mus utenfor.

Fellene må plasseres riktig og i nærheten av områder der musene ofte er for å være effektive. Når huseiere plasserer feller feil, kan de enten bli ineffektive eller bli en fare for barn og kjæledyr.

For å håndtere mus effektivt, er det viktig å ansette fagfolk som er kunnskapsrike, opplærte og erfarne innen skadedyrbekjempelse. Mer info
shutterstock 250802287